ISTRAŽIVANJA OTKRILA KOLIKO DŽEPARCA DOBIVAJU DJECA

Djeca u Velikoj Britaniji u prosjeku dobivaju 50 kuna džeparca tjedno, a mogu zaraditi još desetak redovitim spremanjem sobe. Roditelji im godišnje udijele oko 2600 kuna, bez novca koji im daju za pomoć u kući.

Tako kažu rezultati istraživanja koji su prikupljeni putem aplikacije RoosterMoney, a u kojem je sudjelovalo 10.000 roditelja djece stare do 14 godina.

Pokazalo se da roditelji djeci plaćaju čak i za “dobro vladanje” i to oko 15 kuna tjedno. Klinci u Britaniji zarade i vrtlarenjem oko kuće 30 kuna, a usisavanjem 12.

Otkriveno je i da postoje poduzetna djeca koji si osiguraju dodatna sredstva prodajom stare odjeće ili igračaka.

Prosječni džeparac u Velikoj Britaniji za dijete od 3 godine iznosi 25 kuna tjedno, dok tinejdžer od 14 godina dobiva 75 kuna.

Usporedbe radi, istraživanje o dječjem džeparcu provela je i australska Agencija za financijsko planiranje i otkrila da kod njih djeca u prosjeku dobivaju 250 kuna tjedno. Djeca stara između 4 i 8 godina uglavnom dobivaju manje od 65 kuna tjedno, a jedan od sedam tinejdžera može se pohvaliti džeparcem od preko 250 kuna, no u većini slučajeva iznos varira od 65 do 250 kuna.

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.