Kamo odvesti djecu tijekom adventa? Ove ideje super zvuče!

Advent nudi cijeli niz koncerata i događanja, izložbi i predstava za odrasle, a što je s najmlađima? Gdje ih odvesti, kako ih zabaviti, a da nije klasično posjedanje Djedu Božićnjaku u krilo? Za vas sam prošvrljala internetom i društvenim mrežama i pronašla par ideja, no uvijek su dobrodošle i vaše.

1. GRAD SVETOG NIKOLE (MUZEJ MIMARA, 5. I 6. PROSINCA)

Muzej Mimara 5. i 6. prosinca postaje čaroban grad prepun mašte, djece i ljubavi – GRAD SVETOG NIKOLE. Program počinje u 17 sati otvorenjem uz Antonellu Malis koja će svojim čarobnim štapićem započeti bajku i provesti nas kroz nastupe tin benda i školske mjuze, edukativne radionice hrvatskih autentičnih igračaka, promocije slikovnice Crveni planet, ali i knjige
Majka u meni, do senzacionalne izvedbe mjuzikla Anči, koji je osvojio jednu od prvih nagrada na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva. Posebno iznenađenje je dječja modna revija te nastup prve dječje klape i zborova koji na poseban način čuvaju dječju mjuzu i upravo će ju posvetiti Svetom Nikoli. Raznolik i veseli sadržaj obogatit će i nastup mlade priznate plesačice Mirte Todtlings točkom Mad World, a bajkovitu atmosferu zaokružit će fenomenalan nastup prošlogodišnjih finalista Supertalenta poznatog Studiorooma i Malci koji su svojim plesom oduševili Hrvatsku.

Poseban doživljaj za djecu biti će posebno ispričana priča Gledaj me u oči Mladena Kušeca. Ulaz za građanstvo je besplatan oba dana, a program traje od 17 do 20 sati.

2. ČITANJE BAJKI (ADVENT NA VRANICANIJEVOJ POLJANI, 9. PROSINCA)

U sklopu programa “Priča s Griča”, u subotu, 9. prosinca, od 11:00 do 13:00 sati, organizirano je čitanje bajki.

3. LIKOVNE RADIONICE (ADVENT NA STROSSU, VIKENDIMA TIJEKOM PROSINCA)

Organizatori programa Adventa na Strossu najavljuju likovne radionice za najmlađe pod vodstvom Kristijana Ugrine. Za dječje radionice osigurane su lijepo uređene grijane kupole, a po završetku svake, polaznici radionica zajedno će izrađenim nakitom ukrašavati božićnu jelku i unutrašnjost kupola.

4. ADVENTSKO KLIZALIŠTE ŽUTI MAČAK (ISPRED GLAVNOG ULAZA U ARENA CENTAR, OD 3. PROSINCA DO 31. SIJEČNJA)

U nedjelju, 3. prosinca, u 17:00 sati, otvara se Adventsko klizalište ispred Arena Centra. Osim zabavnog programa u sklopu otvorenja, Žuti Mačak pruža još mnogo razloga za dolazak na klizalište sve do 31. siječnja sljedeće godine. Tu će biti organizirana škola klizanja, disko na ledu petkom i subotom, zabavni program za djecu svakog vikenda, predstave, maskote i nagradne igre. Sve dodatne informacije potražite na www.zutimacak.hr te na www.arenacentar.hr/advent.

5. ADVENT NA ZRINJEVCU (PROSINAC)

Službeno otvorenje programa je 2. prosinca u 18:00 sati paljenjem lampica, a organizatori najavljuju i dio programa za djecu u prosincu koji će činiti tematske radionice i kazališne predstave.

6. BOŽIĆNI VLAK TIN-EXPRESS (VIKENDIMA OD 3. DO 23. PROSINCA)

Sama vožnja vlakom za klince je sama po sebi uzbudljiva, ako im nije svakodnevna, a još kada ih pritom zabavlja Djed Božićnjak, vile i vilenjaci, veselju, pjesmi i smijehu nema kraja! Tin-express prevozi putnike od zagrebačkog Glavnog kolodvora do Dugog Sela i nazad. U cijenu ulaznice za dijete od 40 kuna uključen je i dar, dok će odrasli morati izdvojiti 30 kuna.

Točni polasci i detalji dostupni su OVDJE.

7. BESPLATNE DJEČJE KREATIVNE RADIONICE (CITY CENTRE ONE EAST & WEST, OD 1. DO 3. PROSINCA)

U prostoru igraonice Kid’s Jungle, djeca će u petak. subotu i nedjelju moći izraditi zimske kape od papira i vate, sobove i snjegovića od papirnatih tanjura ili adventski vijenac. Radionice počinju u 16:00 sati i besplatne su, a detalje provjerite OVDJE.

8. SVJETLO ŽELJA – PUŠTANJE LAMPIONA (LIVADA ISPRED NSK, 16.12.)

Malo starijim klincima puštanje tisuća lampiona u zrak moglo bi biti itekako zanimljivo. Okupljanje je 16. prosinca na Sveučilišnoj livadi s početkom u 17.00 sati. Lampioni će se preuzimati od 17.00 do 18.30 sati, a puštaju se u zrak od 19.00 sati. Cilj je ukrasiti nebo iznad Zagreba i istovremeno napraviti veliko humanitarno djelo – pružiti potporu Hrvatskoj udruzi za bolesti štitnjače u njihovom radu i potpori oboljelima. Naime, sredstva prikupljena prodajom lampiona donirat će se spomenutoj Udruzi.

9. BOŽIĆNE PREDSTAVE (WESTGATE, NEDJELJE TIJEKOM ADVENTA)

Čarobne dječje predstave, osim u kazalištu, bit će uprizorene i u Westagateu. Na inline terenu 3. prosinca pogledajte “Iznenađenje Svetog Nikole”, 10. prosinca “Iznenađenje Djeda Mraza”, a 17. prosinca “Božićni djedomobil”. Predstave u trajanju od 40 minuta namijenje su djeci od 3 do 11 godina starosti. Više informacija čeka vas OVDJE.

10. BOŽIĆNO FOTOGRAFIRANJE

Postoji cijeli niz foto studija u koje možete navratiti tijekom adventa i fotkati se sa klincima. To mi je super ideja i imat ćete divne blagdanske fotke kao uspomenu za cijeli život. Na Facebooku se nudi mnogo toga, a vi prošvrljajte po stranicama i pogledajte što dobivate za stotinjak kuna.

Foto Ljubek

Dream Photography

Foto Bubamara

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.