H&M izbacio liniju grudnjaka dizajniranih za žene koje su pobijedile rak dojke

Pronaći odgovarajući grudnjak teško je mnogim ženama, a gotovo nemoguće onima koje su prošle kroz mazektomiju. Ne samo da im grudnjaci ne odgovaraju, već njihove dojke često imaju ožiljke, a jedna tvrtka to je, srećom, shvatila.

H&M lansirao je liniju grudnjaka koji su posebno dizajnirani za žene koje su prošle kroz mazektomiju, zahtjev otklanjanja dojke. Kolekcija “The Close to My Heart” zapravo je hommage jednoj njihovoj zaposlenici koja je pobijedila rak dojke i poželja grudnjak koji je udoban i trendi.

Foto: H&M

Nova kolecija dolazi sastoji se od tri stila: grudnjaka od mikrofibre za svaki dan, čipkastog i sportskog grudnjaka. Veličine varijaraju od 32A do 38D, a svaki stil može se kupiti u nekoliko boja.

Foto: H&M

Grudnjake mogu nositi i žene koje nisu podvrgnute mazektomiji.

“Modeli grudnjaka su razvijani u suradnji sa ženama koje su imale rak dojke i odstranjena im je jedna dojka. Razlikuju se od običnog grudnjaka po tome što prekrivaju veću površinu i imaju džepiće za protezu”, pojasnio je glasnogovornik H&M-a.

Foto: H&M

Sav prihod od prodaje grudnjaka iz nove kolekcije, H&M će tijekom listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, donirati Američkom onkološkom društvu.

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.