RECENZIJA: Omron DuoBaby inhalator + aspirator

Vjerujem da je čišćenje nosića noćna mora za većinu djece, pa tako i roditelja. Nama u početku taj postupak nije bio problematičan jer je Ellie kao beba bila dosta mirna, no sada ju je prilično teško natjerati da to obavimo u miru, ona je veća i jača i uz to, plače gore nego tijekom cijepljenja.

Isto tako, negdje u lipnju ili srpnju, dakle s godinu i dva-tri mjeseca, prvi joj je put dijagnosticiran bronhitis. Otad nam je skoro pa svaka viroza otišla na pluća i uredno smo morali koristiti ili ventolin pomoću baby halera ili u obliku kapi koje se dodaju u fiziološku otopinu, pa se inhaliramo. Nismo kupovali inhalator i to svakako nije nešto što morate kupiti za dijete jer mu možda, daj Bože, neće nikada trebati, već smo ga posudili. Uglavnom, sada vidim da će se svakako kod nas redovito koristiti, pa se već mjesecima već premišljam o kupnji novog jer, kao i kod svakog uređaja, treba mjenjati dijelove i to bi nas u konačnici stajalo više.

Tako smo se napokon odlučili za Omron DuoBaby inhalator i aspirator za nos. Dvojila sam uzeti njega ili Comp Air zato što je on i za odrasle, ali s druge strane nema aspirator.

Zašto Omron? Uglavnom zbog najboljih iskustava mama do kojih sam došla čitajući po forumima i raznim grupama na društvenim mrežama. Dalje, bitnu ulogu igrao je aspirator jer smo do sada koristili nastavak za usisivač koji nam je zbog toga počeo strašno neugodno mirisati i shvatila sam da ćemo vjerojatno i njega uništiti, a osim toga cijev je užasno teško oprati i ona s vremenom stvarno izgleda grozno. Imamo i aspirator na baterije koji je po mom mišljenju ok za putovanja, ali on nam nikad nije iz nosića izvukao sve kao ovaj koji se spaja na usisivač.

Svakako, vjerujem da nećete kupovati Omron DuoBaby samo radi aspiratora, ali – nema mu ravnog. Prvo, nije toliko glasan i samim time Ellie nam je manje u strahu i drami. Čak ga je sama jutros primila i pokušavala očistiti nosić. Nije proziran zbog čega zapravo ne vidite što izlazi i u kojoj količini, ali itekako čujete! I kad smo ga poslije otvorili da ga operemo, šokirali smo se koliko je toga bilo.

Dakle, što se tiče samog uređaja, dobivate uputstva za korištenje, kompresor, odnosno glavni uređaj, zatim inhalacijski komplet – zeleni nastavak za gornje dišne puteve i plavi za donje, usni nastavak, cijev za zrak, zračni filtar, masku za dijete i već spomenuti nosni aspirator.

Super mi je što ima ta dva nastavka – zeleni za gornje dišne puteve se koristi kada treba liječiti bolesti poput začepljenog nosa, prehlade ili alergije, dok plavi nastavak ide u slučajevima astme, bronhitisa, bronhiolitisa,….

Mi smo trenutno prehlađeni, pa se inhaliramo fiziološkom otopinom tako da smo koristili zeleni nastavak. Maska je točno prilagođena djeci, odnosno mala je i savršeno prianja na dječje lice. Inhaliranje je, kao i čišćenje nosa, dosta tiše jer kompresor nije toliko glasan, ali me oduševilo što ne traje vremenski toliko dugo. Ellie je dosta nemirna i teško ju je zadržati na jednom mjestu, pa upalimo crtić, sjednemo i gledamo, ali vrlo brzo njoj to, naravno, dosadi. Onda se borimo da izdrži tih 15-20 minuta koliko nam je do sada bilo potrebno, a sada je to vrijeme duplo kraće, za otprilike nekih deset minuta smo bili gotovi.

Što se cijene tiče, inače je uređaj u Medikoru 699 kuna, ali tu i tamo imaju akcije, pa sam ga ja sada platila 585 kuna u što je uključena dostava od nekih tridesetak kuna, ali možete ih i posjetiti – trgovina se nalazi u Tratinskoj ulici u Zagrebu. Više informacija pronađite na njihovoj web stranici medikor.hr.

Na kraju, moj rezime je da sam bila luda što sam devet mjeseci razmišljala o kupnji jer bi skratila muke i Ellie i nama. Do sada smo nos čistili tri puta, a inhalirali se dva puta i ona je svakim korištenjem sve mirnija, pa nekako polažem nade u to da ćemo na kraju cijeli taj postupak provoditi bez suza. Čini mi se da smo dobro izabrali i toplo se nadam da sam vam pomogla svojim iskustvom u odluci o kupnji te da ćete i vi biti jednako oduševljeni ako kupite ovaj inahalor / aspirator.

Detaljan pregled inhalatora pogledajte u videu!

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.