Ručno rađene drvene slovarice i brojevi idealan su poklon za djecu u dobi od 3 do 7 godina

Sjećate se slovarica? Kao dijete sam satima slagala riječi, čitala i zabavljala se papirnatim slovima koje sam slagala. To je jednako zabavno klincima i danas, ali u nešto drugačijem obliku. Papir su zamijenile drvene kockice. 

Ručno rađene drvene slovarice i brojevi sigurno će oduševiti svako dijete, a namijenjene su uzrastu od 3 do 7 godina. Ne morate strahovati za sigurnost najmlađih jer su obojane bojama koje zadovoljavaju najstrože europske standarde. 

U stvaranju ovih igračaka sudjeluju i djelatnici ustanove koja zapošljava osobe s invaliditetom tako da kupac prilikom kupovine Ponge proizvoda direktno pomaže osobe s invaliditetom u njihovom nastojanju da se ne razlikuju od zdravih ljudi u pravima i mogućnostima. 

“Osim ekološke, didaktičke i estetske strane koje smatramo vrlo važnima prilikom proizvodnje, držimo da je vrlo bitna i socijalna osjetljivost tako da su sve naše kockice (do tiska) proizvedene u tvornici Suvenir Arbor čija je misija rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom.”

Ponge Toys

Ponge kockice možete naručiti klikom na OVAJ LINK!

Koje su razvojne prednosti ovakve igračke?

Moderne high tech igračke dizajnirane su da zabave i privuku pažnju djece, no često su bučne i pretjerano podražajne. Drvene igračke imaju tendenciju poticati djecu na kreativne i maštovite igre.

Omogućuju djeci da se uključe u smislene igre, razvijaju kognitivne vještine kao i vještine rješavanja problema koje će koristiti tijekom ostatka života. Prirodne teksture drvenih igračaka potiču djetetova osjetila pozivajući ga da dodiruje, osjeti i istražuje.

Obrazovne drvene igračke su važan alat u dječjem razvoju. Mnoge edukativne drvene igračke izgrađuju lateralno kritičko razmišljanje kao i vještine rješavanja problema te pomažu u izgradnji motoričkih sposobnosti.

Djetetovo okruženje s prirodnim igračakama je tiho, mirno i u konačnici ljepše nego atmosfera u sobi sa plastičnim igračkama na baterije.

Drvene igračke su mnogo sigurnije. One su u potpunosti prirodna alternativa za plastične igračke jer ne sadrže visoke razine kemikalija i toksina. To je osobito važno kod male djece koja imaju tendenciju da sve stavljaju u usta.

Riječ stručnjaka

“Kocke su privlačne djeci od najranije dobi. U prvoj godini života dijete će gledati kocku, vrtjeti je po rukicama, stavljati je u usta, mirisati je. U drugoj godini života, kocke mogu poslužiti u procesu učenja kako se koriste različiti predmeti te pružaju mogućnost da dijete savlada različiti spektar boja.

Jasna i uočljiva slova na Ponge kockama, biti će pravi užitak za četverogodišnjaka. Kako su Ponge kocke napravljene od drveta i mirišu na prirodu, roditelje koji su proveli mnogo sati u prirodi u svom djetinjstvu, Ponge kocke mogu ih podsjetiti na te razigrane sate. To ih može potaknuti da se i sami zaigraju s vlastitim djetetom, bilo da slažu i ruše tornjeve od Ponge kocaka, rade od njih garažu ili pak da se igraju igre sa slovima poput „Vješala“, „Na slovo“, te da zajednički osmišljavaju priče.”

Tatjana Gjurković, dipl.psiholog

>>> LINK ZA NARUDŽBU <<<

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.