TIPS&TRICKS: Kako spremam uspomene za svoje dijete

Uspomene na djetinjstvo su za mene pravo blago. Zahvaljujući tati dan danas imam video materijal sebe kao bebe od mjesec – dva. Pohranjena je i snimka prvog Božića, prve vrtićke priredbe, razgovora mene kao trogodišnje djevojčice s djedom kojeg više nema. Imam i prvu avionsku kartu, puno fotografija i ono što možda najviše cijenim – svoj kinderbet koji smo temeljito uredili i u kojem je spavalo i moje dijete, a uskoro će i drugo.

I ja tako marljivo prikupljam prve uvojke kose, razvijam fotografije,… Spremam sve ono što će Ellie jednoga dana biti podsjetnik na prve dane.

KUTIJICA USPOMENA

Ovu kutiju sam dobila u dm-u i njoj se nalaze čestitke povodom rođenja, krštenja, prvog rođendana i drugih prigoda koje smo slavili u krugu obitelji i prijatelja. Tu je i par uvojaka kose koju sam spremila nakon prvog šišanja sa svega par mjeseci, prva slika za osobnu iskaznicu, prva duda, narukvica iz rodilišta, prva avionska karta i slične sitnice.

FOTO ALBUMI

Koliko god smo danas digitalizirani, USB-ovi, DVD-ovi, CD-ovi i hard diskovi imaju svoj vijek trajanja. Kako ne bismo jednog dana ostali bez uspomena, svakih par mjeseci razvijam slike i slažem u foto albume koje će Ellie jednog dana moći listati i promatrati kako je rasla.

KUTIJICA PISAMA

Za prvi rođendan zamolili smo sve članove obitelji i prijatelje da Ellie napišu pismo koje će pročitati na 18. rođendan. Njen kum izradio je i kutijicu za ta pisma u koju smo ih spremili. Znam koliko znatiželja može biti jaka, pa joj ne namjeravam otkriti postojanje te kutije do 18. rođendana kada ćemo joj je predati.

IDEJA O KOJOJ RAZMIŠLJAM – E-MAIL

Na internetu sam vidjela da sve više roditelja svojoj djeci otvara e-mail adresu na koju šalju mailove s fotografijama, video materijalima, pismima,… Pišu im o trudnoći, njihovom dolasku na svijet,… Zamislite samo kad djetetu jednog dana, kad bude spremno za to, date pristup mailu na kojem će pronaći video svojih prvih koraka, slike s putovanja i svega što su roditelji mislilil da bi bilo zgodno pohraniti zauvijek.

Imate li vi koju ideju za pohranu uspomena? Što sve skupljate i kako, odnosno gdje spremate?

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.