Top 3 lokacije u Zagrebu koje morate posjetiti s klincima

Vikend, vikend, baš volim vikend! Kad smo konačno svi troje kod kuće, kad se možemo naspavati koliko želimo (odnosno koliko nam Ellie dopusti). Volim subotu i nedjelju zbog zajedničkog odlaska u nabavku, kuhanja, šetnje i igre. No, često imam osjećaj da smo iscrpili sve ideje. Gdje otići, što raditi, kako animirati 18-mjesečnu djevojčicu između doručka i poslijepodnevnog odmaranja ili prije večernjeg spavanja? Često se ulovim u tim razmišljanjima i “kopam” po forumima što preporučuju druge mame.

Lokalni parkić super mi je rješenje za “ubiti” sat vremena preko tjedna poslije vrtića, iako smo tijekom proljeća i ljeta u njemu provodili puno više vremena. Bilo je toplije i dani su duže trajali, sada mi je to nekako depresivno i zadnja opcija.

Napravila sam kratku listu meni omiljenih lokacija koje volimo u listopadu, studenom i prosincu.

1. SLJEME

Priroda i svježi zrak. Može li bolje? Na Sljemenu se itekako ima što za raditi i vidjeti, a da je klincima od godinu i pol dana zanimljivo. Ellie obožava ovo jesensko vrijeme jer joj je užasno zabavno hodati kroz duboko lišće. Ne prestaje se smijati šuškanju i šumskim zvukovima. Ima na Sljemenu i ukusnih gableca. Nama je najdraži Restoran Vidikovac na samom vrhu. Uživate u pogledu na Bistru i pijete kavu, sok. Od hrane nude roštilj, bolognese, sarmu, sir i vrhnje. Moja preporuka je grah (s kobasicama).

Trebam li vam pričati kako spava nakon što je par sati bila gore na zraku? Kao beba!

2. MAKSIMIR

Još jedno mjesto na kojem možete kvalitetno provesti vrijeme i opustiti se. Ogroman park ima i dio s manjim spravama za klince do 3 godine. Šečući dalje doći ćete do velike livade s pozornicom. Idealna je za neke aktivnosti tipa loptanje. Kavu preporučam popiti u Vidikovcu koji je par godina bio zatvoren, sada je konačno preuređen i otvoren. Možete ući još dublje u park, šetati do maksimirskih jezera ili pojesti sladoled (ako je toplo) jer cijelim putem imate sladoledare za Ledo škrinjama.

Osim tog besplatnog sadržaja, u sklopu Parka Maksimir se nalazi i Zoološki vrt koji izgleda bolje nego ikad. Preuređen je, ima hrpu novih nastambi i puno životinja. Ellie ih još baš ne doživljava previše, osim domaćih životinja među kojima djeca mogu i boraviti. To je ograđeni prostor u koji možete ući, a koze će vam same doći, ako su dobre volje.

P.S. Ne propustite posjetiti Paviljon jeka koji se nalazi na putu prema ulazu u ZOO.

3. ADVENT U ZAGREBU

Vrijeme adventa je meni omiljeno doba godine. Posebno u Zagrebu gdje je sve više i više sadržaja. Gotovo sve adventske lokacije nalaze se u samom centru grada i možda i nije najbolja opcija obilaziti ih vikendom jer tada vladaju najveće gužve. To je super za bebe nehodače, ali ako ste u fazi neću-u-kolica-hoću-hodati, radije birajte neki dan u tjednu. Što ćete doživjeti? Božićne pjesme, dobro raspoloženi ljudi, neodoljiv miris (i okus) kuhanog vina, debrecinki, fritula, hrpa sjajnih lampica, ukrasa i (umjetnog) snijega. Možete i klizati u Ledenom parku na Tomislavcu, pogledati žive božićne jaslice ili najveću maketu željeznice jugoistočne Europe, ovisno o dobi i interesima djeteta. Ove godine program starta 2. prosinca, a detaljni program pogledajte OVDJE.

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.